Kursevi

HTML & CSS Kurs

Naučite nešto više o gradivnom tkivu interneta danas.

Nauči kako da napraviš svoju web stranicu, nešto o osnovnim pojmovima o internetu i o tome kako on funkcioniše. Počećemo sa tim šta je to hiper tekst, šta su “meta” tagovi i koja je metafizika interneta. Kroz kurs ćeš se upoznati sa osnovama front-end programiranja, kroz učenje programskih jezika HTML&CSS i osnovama JavaScript-a.

PHP kurs

Uvod u programiranje

PHP je open-source skriptni jezik koji se najčešće koristi na serverima za dinamičke web aplikacije, kao i dinamički generisane web stranice. Nastao prije više od 2 decenije kroz konstantni razvoj, a danas ga prihvataju i smatraju kvalitetnim programskim jezikom i početnici, ali i profesionalci. Danas je PHP instaliran na preko 30 miliona web lokacija i preko 2 miliona servera. Brojni su primjeri velikih kompanija koje koriste ovaj programski jezik (npr. Facebook.com, Yahoo.com. Wikipedia ,Flickr.com,Tumblr.com).

Nauči i ti pisati PHP.

Wordpress

Upoznajte najpopoularniju CMS / BLOG platformu

WordPress je online, open source alat za izradu web stranica napisan u PHP programskom jeziku. Pored toga, to je vjerovatno najlakši i najmoćniji sistem za izradu i upravljanje web stranicama (CMS).

WordPress kurs je prilagođen apsolutnim početnicima, nakon kojeg će isti savladati izradu web sajtova pomoću najbrže rastuće blogging platforme.

UVOD U SQL I BAZE PODATAKA

Napravite dobru bazu za rad sa bazama

Svaka  moderna aplikacija, kao i svaki program koji upravlja i pohranjuje podatke treba određeni vid baze podataka.  Planiranje, upravljanje i razvoj baza podataka je osnova svakog razvoja software-a. Preko 85% software-a koristi neki vid baze podataka za sigurnu pohranu podataka.

Tokom ovog kursa naučićeš kako pravilno dizajnirati plan baze podataka te kako upotrebljavati SQL za izradu i upravljanje bazama podataka.

JavaScript kurs

Uvod u programiranje

JavaScript je skriptni programski jezik, čija osnovna namjena jeste definisanje funkcionalnosti web stranica na klijentskoj strani. Međutim, ovaj jezik je izrastao u jedan od najpopularnijih jezika današnjice i nudi opcije za izradu, klijentskih serverskih kao i mobilnih aplikacija.

Junior dev kurs

``From zero to hero``

Ovaj sveobuhvatni kurs služi kao dobra osnova za ulazak u svijet web developmenta i programiranja uopšte.  Baza kursa čini obuka iz HTML-a i CSSa, te JavaScripta, koji predstavlja moderan i popularan programski jezik.

Na ovom kursu ćeš proći više  različitih tehnologija, a uz pomoć JavaScript-a napravićeš fukncionalnu Front-end i Back-end aplikaciju.
Kurs pokriva i bazično korištenje baza podataka i uvod u par NoSQL baza.